• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
054-7467071
Anna & Me Anna & Me
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • הקורסים שלי
  • סדנאות
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • הקורסים שלי
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
קציצות עדשים משגעות???
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ קציצות עדשים משגעות???

קציצות עדשים משגעות ברוטב עגבניות
זמנים משוגעים
מצריכים קציצות משגעות
???

מה צריך:

1 כוס עדשים שחורות  אני משרה לילה בסיר עם הרבה מים (אפשר להשרות גם פחות) אחרי השרייה שוטפת ומבשלת עד שרך

1 בצל סגול בינוני (אפשר גם לבן)
1/2 כוס פטרוזיליה
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
1 זוקיני או קישוא מדורג גס (אפשר להחליף בדלעת)
1/2 כוס קוואקר דק
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
5 עגבניות גדולות לטחון בבלנדר (אפשר גם שימורים עגבניות חתוכות דק מוטי)
1 כף רסק עגבניות
1 בצל קצוץ קטן
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
כוס מים רותחים

הכנה:
במעבד מזון:
2 כוסות מהעדשים המבושלות (השאר יכנסו תיכף)
בצל, שום, פטרוזיליה, שמן זית
***חשוב לטחון היטב לעיסה ממש חלקה ללא חתיכות

בקערה:
שאר העדשים המבושלות השלמות, עיסה שטחנו בבלנדר, זוקיני מגורד, קוואקר, מלח ופלפל שחור גרוס
לערבב
לטעום
אם טעים מעולה  – ממשיכים הלאה אם חסר תיבול מוסיפים (זה שלב שאפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים: כמון,צ’ילי,פפריקה…)
בידיים רטובות: מכדררים כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג (זוכרים מה זה??????)
בתבנית: נייר אפייה ולסדר עליו את הכדורים
להזליף שמן זית
תנור חם: 200 מעלות  להכניס תבנית ולאפות כ 15 דקות עד השחמה
להוציא את התבנית
בעדינות ממש להפוך את הקציצות בעזרת מזלג  לצד השני (ממש בעדינות שלא יתפרקו)
ולאפות עוד כ 10 דקות
עד שהן שזופות ויפות

בנתיים

מכינים רוטב:
במחבת גדולה:
שמן זית לטגן בצל עד שקיפות (לא הזהבה…שקיפות)
להוסיף שום קצוץ ולערבב דקה
להוסיף עגבניות טחונות ולבשל כ 5 דקות עד שמתחיל להסמיך
להוסיף רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור גרוס ולערבב
לבשל כ 5 דקות
להוסיף כוס מים רותחים (תלוי כמה סמיך תרצו את הרוטב) לערבב ולבשל עד הסמיכות הרצוייה.

הקציצות והרוטב מוכנים בערך באותו הזמן
זה הזמן להניח אותן בעדינות ברוטב
לבשל 2-3 דקות
ולזלול

קציצות מושששששששששששש!

צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן

 

  • הדפסה
פורסם ב: Uncategorized, אביב, בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים, קיץ
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • מרק ברוקולי בשתי דקות🥦🥦🥦
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח 🌶 🌽 🥦
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון 🥢🥢🥢
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
  • קיש קישואים ומוצרלה🌻🌻🌻
  • להיט כדורי טופו 🥎⚾🥎
  • סלט איטריות בהשראה ויטנאמית 🥢🍜🥢
  • עוגיות שיבולת שועל והפתעות
רוצים לקבל עדכונים מהבלוג?
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן