מה צריך:
2 שומר פרוס דק דק עדיף במנדולינה
1 תפוז מפולט (הסבר בהערות)* כולל המיץ
חבילה קטנה עלי בייבי
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שקדים קלויים וקצוצים (הסבר בהערות)*
מלח
הכנה:
בקערה קטנה : לערבב מיץ לימון ושמן זית +מלח
בקערה גדולה: לערבב בעדינות שומר + עלי בייבי + מיץ לימון ושמן זית + פלחי תפוז ומיץ
לפזר מעל שקדים קלויים
ולהנות מהטעמים שהחורף מגדל עבורינו.
הערות:
*איך לפלט תפוז:
להעמיד את התפוז על קרש ולהוריד את החלק העליון והתחתון. להוריד את הקליפה ע"י חיתוך עם הסכין ללמעלה כלפי מטה עד שנשאר תפוז גלוי ללא חלקים לבנים. לחתוך לפלחים ולסחוט את המיץ.
*איך לקלות שקדים:
לחמם תנור 180 מעלות.
להכניס שקדים בערך ל 6-8 דקות עד שמתחילים מעט לשנות גוון. זהירות לא לשרוף! לחכות שיתקררו ולקצוץ גס בעזרת סכין.