• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
סלט בהשראה מקסיקנית???
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ סלט בהשראה מקסיקנית???

"איך שיר נולד?
כמו הצחוק
זה מתחיל מבפנים
ומתגלגל החוצה…"
בדיוק ככה נולד מתכון…
מתחיל מבפנים
ומתגלגל החוצה…
ואז אנשים באים…וטועמים…
וכשאומרים "וואו"…אני רוצה מתכון…
זה הרגע שלי…

סלט בהשראה מקסיקנית

מה צריך:

1/2כוס עדשים חומות (אני משרה לילה)
2 קלחי תירס מבושלים
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לעיגולים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
צ'ילי קצוץ קטן לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לרוטב:
1 כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1 כפית דבש
מלח

הכנה:
בסיר: לבשל עדשים רק עד למצב שהן מתחילות להתרכך ("אל דנטה") אם השרתן לילה אז זה קורה ממש דקה אחרי רתיחה – לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול.
על קרש חיתוך: להעמיד תירס למצב אנכי ולהוריד את הגרעינים בעזרת סכין ולקצוץ גס.
בתנור: לערבב קוביות דלורית עם שום, שמן, מלח ופלפל ופפריקה ולאפות 200 מעלות עד הזהבה.
במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה.
לערבב מרכיבי רוטב.

בקערה: עדשים + תירס + דלורית + פלפל קצוץ + צ'ילי + בצל מטוגן + כוסברה +רוטב
לטעום ולתקן תיבול אם אוהבים יותר חמוץ או יותר חריף.
אפשר לקשט בנבטים או עלי בייבי.
סלט של הצלחה מסחררת!!!

 

צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן

  • הדפסה
פורסם ב: Uncategorized, אביב, בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים, קיץ
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן