• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
השראה מאתיופיה – קרקרים מקמח טף
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ השראה מאתיופיה – קרקרים מקמח טף

באתיופיה התאהבתי בהמון דברים…

בטבע, באנשים, בצבעים…באוכל…ובקמח טף.

הוא גם טעים…וגם בריא…וגם ללא גלוטן…גם וגם וגם…בול עלי!

הטף הוא סוג של דגן קדום שמגיע מאתיופיה ומלא סידן – ברזל – וחלבון.

לפי הרפואה המסורתית האיכויות שלו מחממות ומייבשות ולכן יתאים יותר למצבים/אנשים שיש להם עודפי לחות ופחות לאנשים במצבי יובש.

הקרקרים נפלאים וטעימים וכבר נארזו למשלוח לצליאקית המשפחתית שלי.

 

קרקרים מקמח טף

 

קרקרים מקמח טף:

1  כוס קמח טף

1/3 כוס זרעי פשתן

1/3 כוס שומשום

1/2 כוס מים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון (לא חובה)

הכנה:

בכוס: להשרות פשתן + חצי כוס מיים לחצי שעה.

בקערה: לערבב קמח טף + פשתן ומיים+ שומשום + שמן זית + מלח + כמון

עד ליצירת כדור בצק.

לחלק לשניים.

לרדד כל מחצית בין שני דפי נייר אפייה (אני אוהבת ממש דק).

לחתוך לריבועים.

לאפות בתנור חם 170 מעלות כעשר דקות – עד שמתקשה.

קרקרים מקמח טף

מתכון צמחוני / טבעוני / נטול גלוטן

  • הדפסה
פורסם ב: Uncategorized, אביב, בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים, קיץ
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן