• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
גוואקמולי מקסיקני
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ גוואקמולי מקסיקני

כשהייתי בהריון עם בני הבכור גרנו בניו יורק. כל  יום, אבל כל יום, התחשק לי אבוקדו.

הייתי קונה כל שבוע שק שלם של אבוקדו שמיובא ממקסיקו. ואיזה אבוקדו. האבוקדו הכי טעים בעולם!

אז כשדינה חברה שלי שאלה אם בא לי לאסוף אבוקדו שנפל עץ –  ברור שבא לי. אחרי הסערה שהיתה והרוחות החזקות נפלו מיליוני אבוקדו מהעץ ועכשיו יש לי מלא אבוקדו ואני בכלל לא בהריון…אבל מבחינתי – אבוקדו=מקסיקו=גאווקמולי

ועכשיו אחרי שחזרתי ממקסיקו ואכלתי אינסוף גאווקמולי עדכנתי את המתכון שיהיה הכי אותנטי שיש

מתכון לגוואקמולי מקסיקני היישר ממקסיקו

3 אבוקדו בשלים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני

1/2 כוס עגבנייה קצוצה דק

1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק

1/4 כוס כוסברה קצוצה

פלפל צ'ילי חריף טרי קצוץ קטן לפי הטעם

1 ליים או 3 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

הכנה:

אם מכינים בשיטה המסורתית (במולקחטה או עלי ומכתש) שמים מעט בצל קצוץ וכוסברה ומועכים למחית..

או פשוט להתחיל מכאן:

לרוקן את תוך האבוקדו לקערה ולמעוך במזלג למחית גסה (או בעלי ומכתש ואז להוסיף למחית שהכנו). לא להגזים במעיכה יש להשאיר חתיכות אבוקדו שלמות ונגיסות.

להוסיף עגבניות., כוסברה, בצל וצ'ילי ומיץ לימון לערבב בעדינות בעזרת כף.

לתבל במעט מלח ופלפל שחור.

לערבב הכל

יאמי!!!

 

  • הדפסה
פורסם ב: חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב
« הקודם
הבא »

השארת תגובה

ביטול

פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן