• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
054-7467071
Anna & Me Anna & Me
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • הקורסים שלי
  • סדנאות
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • הקורסים שלי
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
קינואה צבעונית וחגיגית עם בצל מקורמל, פטריות ושקדים ברוטב לימוני
ראשי ♥ מתכונים לצהריים ♥ קינואה צבעונית וחגיגית עם בצל מקורמל, פטריות ושקדים ברוטב לימוני

האמת…אין לי עניין מיוחד עם החגים.

56bc0c6076ce4

פחות מתחברת.

בטח לאוכל…(מלבד אוזני המן…משוגעת עליהם)

56bc0c752578d

וככה נולדה מסורת שכזו שנה אחת מארחת את כל המשפחה לחג ושנה אחת יורדים למדבר…

פרופורציות…

השנה – מדבר.

ושלא תחשבו שאין ארוחה במדבר – ברור שיש!

הכי כיף לבשל על גזייה ולהרים ארוחה לתפארת באמצע השומקום.

אבל אתם בטח מחפשים מנה יפה, חגיגית ושמחה חג?

אה וטעימה ובריאה…ברור…

אז לכו על קינואה צבעונית וחגיגית עם בצל מקורמל, פטריות ושקדים ברוטב לימוני.

או שתבואו למדבר…

img_20170401_122426
מנה בריאה וחגיגית לחג

מתכון:

1 כוס קינואה לבנה  – להשרות לכמה שעות במיים קרים

1 כוס קינואה אדומה  – להשרות לכמה שעות במיים קרים

12   בצלי שלוטס קלופים

או 6 בצלים סגולים קטנים חצויים לשניים

רוטב לבצל מקורמל:

2 כפות שמן זית

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב סוייה

1 כף חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס

2 ענפי רוזמרין

רוטב לימוני:

1 כף חומץ תפוחים

גרדה מלימון אחד

1 כף מיץ לימון

3 כפות שמן זית

סלסלת פטריות יער או פורטבלו חתוכות לפרוסות דקות

2 כפות שמן זית

לקישוט:

3-4 כפות שקדים קלופים קלויים בתנור להזהבה

הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

בסיר עם מיים רותחים:

להוסיף קינואה אדומה לשתי דקות ואז להוסיף לסיר את הלבנה  ולבשל 5 דקות.

לסנן ולשטוף במיים קרים ולייבש.

להכנת הרוטב לבצל מקורמל:

לערבב בלסמי, סילאן, סוייה, שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור.

בקערה: לערבב היטב בצלים ברוטב כך שיצופו היטב.

לסדר בתבנית את הבצלים ולפזר מעל עלים מענף רוזמרין.

לאפות כחצי שעה עד שמתחיל להזהיב.

במחבת: לחמם שמן זית ולהקפיץ פטריות 2-3 דקות.

לרוטב לימוני: לערבב חומרי רוטב בצנצנת.

להגשה:

בקערה יפה: קינואה בשני צבעים.

מעל בצל מקורמל ופטריות.

לפזר מעל שקדים קלויים. וקצת עלי רוזמרין.

לצקת רוטב לימוני.

יוצא יפה, חגיגי ושמח…אה וטעים…ברור…

img_20170401_122647
מנה בריאה לחג

 

  • הדפסה
פורסם ב: אביב, בלוג, כל המתכונים, צהריים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • מרק ברוקולי בשתי דקות🥦🥦🥦
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח 🌶 🌽 🥦
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון 🥢🥢🥢
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
  • קיש קישואים ומוצרלה🌻🌻🌻
  • להיט כדורי טופו 🥎⚾🥎
  • סלט איטריות בהשראה ויטנאמית 🥢🍜🥢
  • עוגיות שיבולת שועל והפתעות
רוצים לקבל עדכונים מהבלוג?
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן