• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
Menu
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
פנינת היופי
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ פנינת היופי

"פנינת היופי" – גריסים – הם דגן עתיק ביותר שמגדלים כבר יותר מ  8,000  שנה. פעם אפילו אפו איתם לחם…

img_5880
אוכל בריא שמסייע לירידה במשקל

אז כדאי לדעת למה???

7 סיבות לאכול גריסי פנינה:

  1. נותנים תחושת שובע
  2. דלים בשומן
  3. מפחיתים חשק למתוק
  4. מעולים להורדת סוכר לסכרתיים
  5. עוזרים בהפחתת כולסטרול
  6. מלאים בסיבים תזונתיים
  7. מסייעים בירידה במשקל
img_5875
לבשל בריא עם גריסים

הגריסים הם בעצם גרעיני שעורה שהוסרה מהם הקליפה החיצונית ומה שנשאר זה "הפנינה" הפנימית. הם עדיין מאד בריאים ומזינים וגם מתבשלים מהר, קלים יותר לעיכול ולעיסים יותר. אז למרות שחלק מהוטימינים יורדים יחד עם הקליפה שהוסרה, עדיין יש בהם הרבה סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן.

ולמה הם עוד טובים?

  • כשמבשלים אותם יוצא מהם חומר רירי שמעולה לכאבי גרון.
  • הם מרגיעים את מערכת העיכול
  • טובים למצבי חום
  • משתנים – טובים למצבי צבירת נוזלים
  • נותנים תחושת שובע
  • דלים בשומן
  • מפחיתים חשק למתוק
  • מעולים להורדת סוכר לסכרתיים
  • עוזרים בהפחתת כולסטרול
  • מלאים בסיבים תזונתיים
  • טעימים!

אז מה אפשר לעשות איתם?

  • לבשל כמו פסטה
  • להסמיך מרקים
  • להכין דייסות
  • לממולאים
  • לתבשילים

והיום תבשיל ירקות חורפי עם גריסי פנינה.

img_5872
תבשיל בריא עם גריסי פנינה

מתכון:

1 כוס גריסי פנינה מושרים ומסוננים

3 כפות שמן קוקוס

1 בצל קצוץ קטן

3 שיני שום כתוש

קצת פלפל צ'ילי חריף למי שאוהב כמוני

2 גזר חתוך לעיגולים דקים

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות בינוניות

1 כוס דלורית חתוכה לקוביות בינוניות (עם הקליפה)

1 קישוא חתוך דק

2 כפיות אבקת קארי

1/4 כוס קשיו טבעי קצוץ גס

3  כוסות מיים רותחים (*ראו הערה)

מלח

בסיר לחמם שמן ולטגן בצל לכמה דקות עד שקיפות.

להוסיף שום כתוש ופלפל חריף ולערבב דקה.

להוסיף אבקת קארי ולערבב היטב. להוסיף 2 כפות מיים ולערבב טוב.

להוסיף גזר, תפוח אדמה ודלורית ולערבב טוב טוב שיצופו בתבלינים.

להוסיף גריסי פנינה מסוננים ולערבב היטב כך שיצופו היטב גם הם. 2-3 דקות. להוסיף קשיו ולערבב.

להוסיף 3 כוסות מיים רותחים ומלח. כשרותח לכסות ולבשל 15-20 דקות. לפתוח ולראות אם חסרים מיים, אם הירקות התרככו – להוסיף קישואים ולבשל עוד 2-3 דקות ולכבות.

  • כמות המיים תלוייה איך אתם אוהבים את התבשיל שלכם. אפשר להוסיף עוד מיים לתבשיל נוזלי יותר או פחות לתבשיל סמיך יותר.
  • הדפסה
פורסם ב: בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • גלאט תפוחים חגיגי🍏🍎🍏
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע🍇🍇🍇
  • כנאפה של קיץ מהגינה🍅
  • מרק ברוקולי בשתי דקות🥦🥦🥦
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח 🌶 🌽 🥦
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון 🥢🥢🥢
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
  • קיש קישואים ומוצרלה🌻🌻🌻
רוצים לקבל עדכונים מהבלוג?
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן