• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
נס פח השמן – איזה שמן בריא לנו?
ראשי ♥ הבלוג שלי ♥ נס פח השמן – איזה שמן בריא לנו?

חנוכה=נס פח השמן= שאלה ששואלים אותי כל הזמן:

איזה שמן בריא לנו?

התשובה היא שמן שכשפותחים את הבקבוק מריחים – מטע זיתים או אי מלא קוקוסים או שדה חמניות…

בואו נעשה קצת סדר – איזה שמן בריא לנו ואיזה פחות:

שמן מזוכך? נשמע משהו טהור כזה נקי –נכון?  אז זהו שממש לא!

שמן מזוכך – עבר סוג של התעללות מכל הכיוונים –בשביל לנטרל את הריח שלו ,את הצבע שלו ואת הטעם שלו…

למשל: מחממים אותו ל 230 מעלות ומוסיפים לו כל מני חומרים כימיים. תשאלו מה נשאר? נשאר שמן לא בריא בכלל, בלי כל ערך מוסף לבריאות שלנו ואפילו מזיק.

שמן לא מזוכך – זה בעצם מיצוי של השמן על ידי סחיטה ולא ע"י חימום או זיקוק שלו.

56bc0e98f19dd
שמן בריא מחמניות

אז מה טוב לנו?

שמן מזוכך מכבישה קרה (שלא עבר תהליכי חימום) שהצבע, הטעם והריח שלו נשארו . למשל שמן זית, שמן קוקוס, שמן זרעי ענבים, שמן חמניות לא מזוכך. כשפותחים את הבקבוק מריחים – מטע זיתים או אי מלא קוקוסים או שדה חמניות…

מטבח בריא צריך שיהיו בו כמה סוגים של שמנים שכל אחד משמש למטרה שונה. למשל שמן לטיגון, בישול, לאפייה, ולתיבול.

56bafacbeb38e
בישול בריא עם קוקוס

אז מה יש במטבח הבריא שלי?

טיגון: לטיגון צריך שמן עם נקודת רתיחה גבוהה שבזמן החימום, לחום גבוה, לא יתפרק לחומרים מסוכנים ומסרטנים.

במטבח הבריא שלי אני כמעט לא מטגנת,למעט השניצלים של בני היקר (שנמדדים עד היום בכמה אלפים…), אני מטגנת אותם בשמן זרעי ענבים בכבישה קרה – שמופק מזרעי ענבים אחרי שעברו כבישה ליין. יש לו טעם עדין מאד וגם ריח עדין שאושרו ע"י המשתמש (שלא בעניין אוכל בריא…).

בישול: לבישול הבריא שלי אני משתמשת בשמן חמניות לא מזוכך. כשפותחים את הבקבוק עפים ישר לשדה חמניות צהוב ופורח.יש לו ריח וטעם מאד דומיננטיים. אצלי התרגלו אליו בקלות (מלבד אוכל השניצלים כמובן).

ואני גם מבשלת בשמן קוקוס, שאני מאד אוהבת, אבל לא תמיד הוא מתאים לכל תבשיל כי הטעם הקוקוסי מאד דומיננטי.אבל אני ממש אוהבת לפתוח את הצנצנת ולהרגיש שאני באיזה אי טרופי תחת עץ קוקוס… יאמי!!!

ואני גם מבשלת עם גהי, שזה חמאה מזוקקת מהרפואה האיורוודית, בעלת סגולות בריאות רבות (גם התימנים מכינים בשם סאמנה). זה לחובבי הג'אנר.

אפייה: כשאני מכינה עוגיות בריאות אני בדרך כלל משתמשת בשמן קוקוס או שמן זית. הבנות שלי אופות לא בריא עם הרבה חמאה…(מבחינתי כל מה שמכינים לבד בבית בריא יותר ממה שקונים גם אם יש בזה רכיבים בלתי בריאים בעליל). לא טוב להיות פאנט!

תיבול: אין על שמן זית! ותקנו ממישהו שאתם מכירים וסומכים עליו כי שמן זית הוא אחד ממוצרי המזון הכי מזוייפים בעולם!

הידעתם?

%d7%90%d7%99%d7%9c%d7%aa_%d7%a9%d7%a0%d7%94%d7%91-%d7%a6%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%99%d7%9d_15
שמן בריא לבישול בריא
  • הדפסה
פורסם ב: בלוג
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן