• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
054-7467071
Anna & Me Anna & Me
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • הקורסים שלי
  • סדנאות
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • הקורסים שלי
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
נוסעת למקסיקו לעשות סדנת בישול
ראשי ♥ הבלוג שלי ♥ נוסעת למקסיקו לעשות סדנת בישול

נוסעת עד מקסיקו לעשות סדנת בישול…למה דוקא סדנת בישול במקסיקו?

הכל התחיל לפני 3 שנים בערך… הקטנה התחילה לתכנן את טיול הבת מצווה שלה (שלא כלל דוקא סדנת בישול). מיכוון שיש לילדה בועת אוכל תמידית מעל הראש אז הקו המנחה לבחירת היעד היה אוכל. איך לא?

היעדים השתנו בקצב מסחרר בהתאם לכל ביס וביס…בהתאם לחוש הטעם שלה ביקרנו כבר בהמון מדינות…

טעימה קטנה להדגמה:

איטליה . ברור…( פיצה, פסטה, גלידה…), צרפת (קרפים, קרואסונים, בגטים…), הונגרייה. פחות ברור…(קריוטוש…), תיאלנד (פאד תאי, אורז, קארי קוקוס, אננס טרי…),אנגליה (צ’יפס…בלי פיש…) שמתם לב שהיא הולכת בעיקר על “אוכל בריא”…

 

סדנת בישול מקסיקני = מיליון פלפלים

בתכלס אנחנו (אלה שמחליטים) ממש רצינו לנסוע לכיוון גאוטמלה קוסטה ריקה וכאלה. בסוף החלטנו ביחד על מקסיקו. שילוב מושלם של אוכל מעולה, טבע מהמם וחופש. מזל שהילדה אוהבת אוכל מקסיקני. ואני…אני ישר חשבתי על סדנת בישול.

האמת שאוכל מקסיקני אני אוהבת המון שנים. מאז שגרנו בניו יורק ממש מזמן. אחת המסעדות החביבות עלינו הייתה מסעדה מקסיקנית לא רחוק מהבית. אחרי שחזרנו לארץ לא הייתה ברירה אלא להכין אוכל מקסיקני בעצמי בבית. ואצלי זה בישול בריא….ברור… והאמת שזה משתלב מצויין ביחד.

אז מה זה אוכל מקסיקני? קודם כל אוכל פשוט. אוכל טעים. אוכל שמח (במיוחד אם שותים מרגריטה לפני…)

אוכל מלא בריחות, צבעים, תבלינים וטעמים חדשים.

%d7%92%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a7%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%99-1
אוכל בריא – גוואקמולי

 

האם אוכל מקסיקני הוא אוכל בריא? לגמרי! בתנאי שזה אוכל אותנטי והכי טוב כזה שאתם הכנתם לבד בבית, מחומרי גלם טריים והרבה ירקות, דגנים וקיטניות. האוכל המקסיקני האמריקאי (ברוב המסעדות) לעומת זאת מלא שומן וגבינות ולא ממש בריא.והאמת גם לא ממש מקסיקני.

אז מה אוכלים במקסיקו? הסלסה המקסיקנית עשוייה בעיקר עגבניות טריות ומשתלבת בהרבה מאכלים מקסיקנים. מיליוני סוגי פלפלים שאכיר ממש תיכף מקרוב. הטורטיות (חובה במטבח המקסיקני ) הן כמו פיתות דקות דקות, יש גם מקמח תירס וגם מקמח מלא וממלאים אותם בכל מיני דרכים (ותמיד עדיף לא מטוגנות ומלאות שמן). הגוואקמולי עשוי מאבוקדו (יאמי!), פריחולס שזה ממרח שעועית שנמצא גם בהרבה מנות מקסיקניות וגם לאורז יש חלק נכבד. ויש עוד ועוד.

אז כבר הרבה שנים שאני מכינה אוכל מקסיקני בעצמי וסוף סוף יש לי הזדמנות להכיר ממש ממש מקרוב  את הבישול המקסיקני הכי אותנטי שיש. ו…כן…ברור שאני הולכת לעשות שם סדנאות בישול (יה!!!) וברור שאני כבר מתכננת סדנת בישול מקסיקנית משלי…בנתיים אפשר להכנס למתכון לגוואקמולי מקסיקני ולטעום…

Buen Viaje

נסיעה טובה!

56bc0fcaace3f

  • הדפסה
פורסם ב: בלוג
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • מרק ברוקולי בשתי דקות🥦🥦🥦
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח 🌶 🌽 🥦
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון 🥢🥢🥢
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
  • קיש קישואים ומוצרלה🌻🌻🌻
  • להיט כדורי טופו 🥎⚾🥎
  • סלט איטריות בהשראה ויטנאמית 🥢🍜🥢
  • עוגיות שיבולת שועל והפתעות
רוצים לקבל עדכונים מהבלוג?
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן