• Facebook
  • YouTube
  • Instagram
054-7467071
Anna & Me Anna & Me
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • הקורסים שלי
  • סדנאות
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
  • בית
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • הקורסים שלי
  • עליי
  • סל פיקניק
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • יצירת קשר
מרק שורשים ועדשים של חורף
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ מרק שורשים ועדשים של חורף

גשם בחוץ…מבול

האש בקמין דולקת

אני יכולה לשבת שעות לבהות בלהבות

קערת מרק חורפי וסמיך

אושר גדול!

בול מתאים למרק שורשים של חורף (בהשראת מתכון ישן מהעיתון)

מרק שורשים של חורף

מה צריך:

1/2+1 כוס עדשים (אני שמה חצי כתומות חצי ירוקות) משרה לכמה שעות עד לילה ומסננת

2 כפות שמן זית

2 גזר קוביות קטנות

2 בצל קצוץ קטן

1 שורש פטרוזיליה קצוץ קטן

1 שורש סלרי קצוץ קטן

4 שיני שום קצוצות

עלה מרווה

ענף רוזמרין

פלפל חריף – לפי הטעם

1 עגבנייה

2 כפות שורש ג’ינג’ר מגורד

חתיכת דלעת בינונית בקוביות קטנות

1/2 כף כורכום

מלח ופלפל שחור גרוס

חופן עלי מנגולד קצוצים

הכנה:

בסיר גדול: שמן זית בצל, גזר, שורשים, שום, פלפל חריף, מרווה ורוזמרין.

לאדות כעשר דקות.

מוסיפים את העדשים ומערבבים.

מוסיפים מים (בערך 3 ליטר) ומביאים לרתיחה.

כשרתח מוסיפיםה עגבנייה חצוייה לשניים, ג’ינג’ר, דלעת, וכורכום.

מכסים ומבשלים עד שהכל ממש ממש רך ומסמיך. מוסיפים מלח ופלפל שחור.

אני אוהבת לטחון חצי  מהמרק (בבלנדר מוט).

מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ומבשלים עוד עשר דקות.

הכי כיף לאכול כשגשם בחוץ…

  • הדפסה
פורסם ב: בלוג, חורף, כל המתכונים, סתיו, ערב, צהריים
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • מרק ברוקולי בשתי דקות🥦🥦🥦
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח 🌶 🌽 🥦
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון 🥢🥢🥢
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
  • קיש קישואים ומוצרלה🌻🌻🌻
  • להיט כדורי טופו 🥎⚾🥎
  • סלט איטריות בהשראה ויטנאמית 🥢🍜🥢
  • עוגיות שיבולת שועל והפתעות
רוצים לקבל עדכונים מהבלוג?
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן