הקיץ הזה אני חוקרת יצירתיות ?
שהיא האיזון בין המוכר לחדש
שזה לקחת משהו מוכר
להסתכל עליו בצורה קצת אחרת
לפרק אותו ולהרכיב מחדש
קטפתי עגבניות מהגינה ?
ליקטתי תאנים
עלים של זעתר טרי
כל מי שאכל אמר "וואו"
המתכון לכנאפה של קיץ מהגינה?
המתכון הינו בסגנון free style מה שאומר שהכמויות הן בגדר המלצה
אפשר להכין באיזה גודל תבנית שיש לכם ובכמויות שאוהבים
2+ 1/2 כוסות שערות קטאיף *ראי הערה
חצי כוס גבינת ג"יבנה או פטה כבשים מפוררת לפירורים
6-8 עגבניות שרי תמר חתוכות לאורך לרבעים
2 תאנים חתוכות לחצי ופרוסות דק (אופציונלי)
חופן עלי זעתר
שמן זית
אופציה לסירופ: כף דבש + גרדת לימון + מיץ מלימון אחד + 2 כפות מים
הכנה:
בתבנית עגולה (אני השתמשתי בתבנית בקוטר 30 ס"מ)
לשמן את התבנית בשמן זית
לפזר מחצית מכמות שערות הקטאיף לשכבה דקה ולהדק
להזליף מעל שמן זית בנדיבות
לפזר מעל עגבניות, תאנים, גבינה, עלי זעתר
לפזר את יתרת השערות לשכבה דקה שמכסה הכל
להזליף שמן זית בנדיבות
לאפות בתנור חם 200 מעלות למשך כמה דקות עד שמתקבל צבע זהוב
בנתיים לחמם בסיר קטן: דבש + לימון + גרדת לימון + מים
ברגע שיצא מהתנור להשקות בסירופ
ולזלול
- שערות קטאיף ניתן למצוא גם בסופר ובכל חנות של ממתקים וכנאפה