• 054-7467071
Facebook-f Instagram Youtube
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
תפריט
  • בית
  • סיור ברג’ר
  • סיורים קולינריים
  • סדנאות
  • עליי
  • עליי במדיה
  • מתכונים
  • דברו איתי
בצלים חגיגיים ברוטב רימונים
ראשי ♥ מתכונים לסתיו ♥ בצלים חגיגיים ברוטב רימונים

חגיגיים…מרשימים…בריאים…והכי חשוב טעימים! בצלים ממולאים!

לא מה שחשבתן…ממש ממש קלי קלות…לא תאמינו כמה זה פשוט! ממש כיף!

והמילוי כל כך טעים שבא לי לזלול אותו ככה…

img_20170914_131221
לבשל בריא לחג

בצלים ממולאים ברוטב רימונים:

3 בצלים גדולים ויפים לבנים – ללא קליפה

3 בצלים גדולים ויפים סגולים – ללא קליפה

למילוי:

3 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל

1/2 כוס נענע קצוצה קטן

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה קטן

1/3 כוס חמוציות

3/4 כוס שקדים קצוצים גס

2 כפות סומק

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

4 כפות שמן זית

3 כפות רכז רימונים + כף

2 כף סילאן + כף

1/2 כוס לימון סחוט

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס מיים רותחים

img_20170914_131718
בצל ממולא טבעוני ובריא

הכנה:

לחמם תנור 200 מעלות.

בצלים: חורצים בכל בצל חריץ לאורכו עד לאמצע שלו. ומכניסים אותם לסיר עם מיים רותחים ל- 10 דקות. עד שמתחיל להפרד קלות בעצמו לשכבות. מקררים.

מפרידים לשכבות: ממש קלי קלות. מפרידים כל שכבה חיצונית של בצל בשלמותה!

לא תאמינו כמה זה פשוט! ממש כיף!

בקערה: לערבב את כל חומרי המילוי. לטעום! ממש טעים…אם צריך לתקן תיבול…כל כך טעים שבא לי לזלול אותו ככה…

מילוי: ממלאים כל שכבת בצל במעט תערובת (בערך כפית), קצת מהדקים, מקפלים (מן גלגול כזה) וסוגרים אותו.

מניחים כל בצל ממולא עם הפתח כלפי מטה. מסדרים בצפיפות במחבת רחבה (שאפשר להכניס לתנור).

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ויוצקים על הממולאים.

מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית.

לתנור: להזליף מעל כף רוטב רימונים וכף סילאן ואז ל 20-30 דקות אפייה.

עד שמשחימים ונראים ממש חגיגיים…

  • אני הכנתי במחבת רגילה ואז העברתי בלי בעיה לתבנית שמתאימה לתנור.
  • מפזרים מלמעלה גרגירי רימון ומגישים – הכי חגיגי שיש!
img_20170914_131459
בישול בריא טבעוני וטעים
  • הדפסה
פורסם ב: בלוג, כל המתכונים, סתיו, ערב
« הקודם
הבא »
פוסטים אחרונים
  • עוגת שכבות טבעונית מלאת סטייל ???
  • גלאט תפוחים חגיגי???
  • פוקצ'ת אהבה כוסמין ענבים ונענע???
  • כנאפה של קיץ מהגינה?
  • מרק ברוקולי בשתי דקות???
  • סלט של חורף
  • בורקס תרד צבעוני ושמח ? ? ?
  • טופו כרשה ובוטנים מתכון מזיכרון ???
  • מאפה עדשים נפלא ממש
  • פסטת אורז מתכון בזק לקיץ☀️☀️☀️
יצירת קשר

אילת שנהב
קיבוץ שדה נחמיה
טל. 054-7467071
מייל. ayellet.shenhav@gmail.com
פייסבוק

לתקנון האתר

חיפוש באתר
site by dn-design | כל הזכויות שמורות לאילת שנהב ®2018
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן